3.6 C
Medemblik
18 januari 2021 00:09
Medemblik Actueel.

Geen 20 maar 38 woningen op het terrein van de ijsbaan/gemeentewerf in Abbekerk.

Prioriteit voor woningbouw Twisk, Hauwert, Zwaagdijk West en Sijbekarspel

MEDEMBLIK – Op 22 februari 2018 heeft de gemeenteraad van Medemblik het college opdracht geven om woningbouw in Twisk, Zwaagdijk-West en Hauwert te concretiseren en versnelt te gaan uitvoeren.

Het college heeft bij deze opdracht ook de kern Sijbekarspel getrokken om zo in totaal voor 45 woningen ruimte te gaan zoeken en te realiseren. Er zijn nog geen plannen over welke kern hoeveel woningen gaat krijgen, daar moet eerst nog onderzoek naar worden gedaan en ook is het mogelijk dat uit bepaalde (kleine) kernen veel meer initiatieven / principeverzoeken worden ingediend dan in andere kernen.

In dat geval zouden meerdere initiatieven kunnen passen binnen het afwegingskader maar zou er opgeteld een onevenwichtig aantal woningen worden gebouwd. Daarom dient er, bij de keuze om er concreet mee aan de slag te gaan, wel een relatie te worden gelegd met het gemeentelijk woningbouwprogramma waarin wordt gekeken naar een evenwichtige verdeling van de woningen in tijd en per kern en het onderscheid tussen grote en kleine kernen.

Het is nu aan de gemeenteraad om een afwegingskader vast te stellen waarna dit afwegingskader zal worden gebruikt bij de ontwikkeling van woningbouwinitiatieven in kleine kernen binnen de gemeente Medemblik. Daarbij ligt de nadruk op de kernen Twisk, Hauwert, Zwaagdijk-West en Sijbekarspel.

De ervaringen met het afwegingskader zullen op een later tijdstip worden geëvalueerd waarbij zowel interne als externe ervaringen worden geïnventariseerd. De uitkomst van deze evaluatie kan dan aanleiding zijn om het afwegingskader bij te stellen.

Afgelopen 11 november zijn de kernraden al op de hoogte gesteld van deze plannen.

[signoff]

Reageren via facebook