Weerbericht Medemblik: zonneschijn maar later toenemende bewolking

MEDEMBLIK – De ochtend start met mogelijk nog wat zonneschijn, maar de bewolking neemt in de middag toe en mogelijk valt er lokaal wat motregen uit, maar heel veel zal er niet gaan vallen. Met 6 graden is het nog steeds iets te warm voor de tijd van het jaar. De wind waait uit het zuiden/zuidoosten en is overwegend zwak tot matig van kracht. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt.

Vrijdag is er redelijk wat ruimte voor de zon, maar er komen ook wolkenvelden voor en het is niet helemaal uitgesloten dat daar mogelijk een spatje regen uit gaat vallen maar veel zal er niet gaan vallen, op de meeste plaatsen blijft het dan ook gewoon droog. Met 5 graden zitten we vrijwel op het lang jaarlijkse gemiddelde wat de temperatuur betreft, in de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar het vriespunt en kan het op open velden even onder het vriespunt gaan dalen. De wind waait uit het oosten en is overwegend matig van kracht.

Het weekend is bewolkt, overdag 4 graden in de nachten rond het vriespunt en de wind waait nog steeds uit het oosten/zuidoosten en is overwegend matig van kracht. Een voorbode voor een koude periode is het niet, vanaf maandag draait de wind weer naar het zuidwesten en schommelt de temperatuur overdag weer rond de 7 á 8 graden.

[signoff]

Reageren via facebook