10.3 C
Medemblik
24 februari 2021 23:06
Medemblik Actueel.

Andijker Max Preijer pakt dubbel GP West-Frisia

ANDIJK – Andijker Max Preijer heeft zich afgelopen zondag een prima kerstcadeau gegeven door de dubbel te pakken tijdens de GP West-Frisia in Enkhuizen.

De Andijker reed op zijn thuisparcours naar een overtuigende zege en greep daarmee ook de eindwinst in de reeks. Lisa Band uit Zuidoost-Beemster nestelde zich zowel in Enkhuizen als het eindklassement op plaats twee.

Voortbestaan in gevaar

Zware omstandigheden zondag voor de organisatie van de GP West-Frisia. In de nacht bleek een deel van het afzetlint door vandalen kapot gescheurd. Het extra werk kreeg een extra nare bijsmaak bij het zien van de tegenvallende deelnemersaantallen. Opvallend weinig mountainbikers en veldrijders vonden hun weg naar parcours in Enkhuizen.

De matige deelnemersaantallen zijn het werk eigenlijk niet meer waard”, aldus één van de organisatoren. “We lopen hier twee dagen met een twintigtal vrijwilligers rond. We moeten maar eens goed nadenken over onze toekomst en zowel een andere opzet als het stoppen in ons besluit meenemen”.

[signoff]

Reageren via facebook