Weerbericht Medemblik: bewolkte start later ook opklaringen

MEDEMBLIK – De laatste witte kerst in onze regio was die van december 2010, toen viel er lokaal tot wel 10 cm sneeuw en was de temperatuur maar net boven het vriespunt. Een groot contrast met vandaag, de temperatuur loopt vanmiddag op naar 8 graden en na de regen van afgelopen nacht kunnen er over de dag verspreid nog een enkele buien gaan vallen. Maar de bewolking breekt wel deels open zodat ook de zon te zien zal zijn. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het noordwesten en draait in de loop van de middag naar het zuidwesten. In de nacht naar donderdag Tweede kerstdag daalt het kwik naar 3 graden.

Donderdag is het overwegend bewolkt en kan er in de middag wat motregen gaan vallen. Met 6 graden in de middag is het wel wat frisser dan vandaag. De wind blijft matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidoosten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar net boven het vriespunt.

Na donderdag valt er op vrijdag nog een enkele bui en draait de wind naar het oosten waardoor de middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 5 á 6. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Het weekend verloopt met veel bewolking maar het blijft wel zo goed als droog, de wind blijft matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidwesten. Overdag 6 graden op zaterdag en 7 graden op zondag

[signoff]

Reageren via facebook