Medemblik Actueel.

Een icoon neemt afscheid van de wielersport in West-Friesland

ANDIJK – Het ploegleidersgilde van West-Frisia verliest één van haar boegbeelden. Sjaak Schuitemaker doet een stap terug. De Andijker stond aan de basis van het succes van de huidige formatie en draait meer dan vijftien jaar mee.

In die periode beleefde Schuitemaker een enorme opgang van zijn club. Van een ploeg waarin uitrijden een doel was, groeide de Mabo-Enra-formatie uit tot één van de toonaangevende teams. Meerdere klassiekers werden gewonnen en West-Frisia eindigde maar liefst viermaal op het podium van de clubcompetitie.

Lees ook: Andijker Sjaak Schuitemaker wint de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee

Schuitemaker verdwijnt zeker niet. “Mocht het nodig zijn dan ben ik inzetbaar, maar achter het stuur kruip ik niet meer”, aldus de zestiger.

Via: Rodi Media

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?