Bekende wetenschappers signeren bordspel Westfriese Sterrenwacht

WESTFRIESLAND – Dat het onlangs gepresenteerde bordspel “Starrun” van de Westfriese Sterrenwacht Orion hoge ogen scoort op internationaal niveau mag nu wel blijken uit het feit dat de meest prominenten personen uit de Europese ruimtevaartwereld een doos hebben gesigneerd.

In het onwikkel stadium van het spelenpakketwaren er al bekende wetenschappers die  hun oog op de educatieve bordspelen hadden laten vallen maar dat er een exemplaar gesigneerd is door niemand minder dan Andre Kuipers (Nederlandse astronaut, Ben Feringa (Nobelprijs chemie 2016) en Robbert Dijkgraaf (o.a. winnaar eerste Irispenning voor excellente wetenschapscommunicatie) mag op zijn minst bijzonder en uniek genoemd worden.

Voorzitter Theo Mulder van de Sterrenwacht is samen met de vrijwilligers die dit gerealiseerd hebben beretrots op het resultaat. “Dit is uniek, er is slechts één spelenpakket gesigneerd en deze krijgt een mooi plaatsje on onze expositieruimte” weet Theo aan Enkhuizen Actueel te vertellen.

Het bordspel waarvan in eerste instantie een beperkte oplage van 110 exemplaren gefabriceerd is is erg in trek bij het publiek. Binnen nog geen week tijd na het uitkomen is op 10 exemplaren na de hele collectie al verkocht. De verkoopprijs van 45 euro is eigenlijk te weinig, door de beperkte oplage lagen de productiekosten hoger maar het is de Sterrenwacht er veel aan gelegen om zoveel mogelijk mensen met de natuur om ons heen kennis te laten maken.

[signoff]

Reageren via facebook