Medemblik Actueel.

Projectontwikkelaar stadhuis Medemblik heeft Medemblik bij de strot.

MEDEMBLIK – Of het ooit nog goed gaat komen met het project ‘Medemblik aan Zee’ is koffiedik kijken. Wat wel een feit is, is dat de projectontwikkelaar op geen enkele manier medewerking kan verwachten van uit Medemblik bij het realiseren van zijn plannen bij de kop van de Nieuwstraat.

Tijdens de afgelopen bijeenkomst in het gemeentehuis in Wognum waar de projectontwikkelaar zijn hernieuwde plannen uit de doeken deed kwam vanuit GemeenteBelangen bij monde van Roel Braaksma het verwijt dat de projectontwikkelaar zich in niets aan zijn eigen plannen heeft gehouden. Maar ook werd de projectontwikkelaar verweten geen vooronderzoek naar de haalbaarheid van zijn plannen heeft gedaan. Als hij dit wel had gedaan had hij direct kunnen weten dat zijn plannen niet te realiseren waren en het plan terug had moeten trekken.

Lees ook: Projectontwikkelaar Medemblik aan Zee onder vuur, ‘geef project maar terug’

Parkeergarage

1 van de paradepaardjes van de projectontwikkelaar moest de parkeergarage worden, enkel hield de projectontwikkelaar geen rekening met de dijk die er ligt en er een ‘bebouwingsrvrije ruimte’ van 31 meter moet zijn. En dat er geen bebouwing mag komen die invloed kan hebben om de veiligheid van de dijk. Dit had de projectontwikkelaar kunnen weten als hij vooronderzoek had gedaan. 

Lees ook: Veel weerstand voor aanpassing plannen ‘Medemblik aan Zee’

Om het verlies van de parkeergarage op te vangen stelde de projectontwikkelaar voor om het stationsgebied aan te passen, daar meer parkeerruimte te creeëren, en het Rode Plein voor de Bonifaciuskerk verder uit te breiden met parkeerplaatsen.

En ook op dat punt ging dus de projectontwikkelaar stevig in de fout omdat er in de prijsvraag duidelijk staat aangegeven dat alle parkeerruimte op het terrein zelf moet worden gerealiseerd en niet daar buiten. Wederom een punt waar de projectontwikkelaar bij enige voorstudie zelf achter had kunnen komen en dus het plan had moeten terugtrekken of had moeten aanpassen.

Bij de strot

Nu het koopcontract al een tijdje geleden is gesloten is het bijna niet meer mogelijk om de projectontwikkelaar van het project af te halen zonder dat Medemblik diep in de buidel moet tasten. Dat de projectontwikkelaar zichzelf terugtrekt uit het project lijkt een utopie te zijn daar hij tijdens de bijeenkomst zich liet ontvallen dat het dan een ‘ding voor de juristen zou gaan worden’.

Lees ook: Streep door plan Medemblik aan Zee, college niet akkoord met aanpassing…

Iedereen is tegen

De projectontwikkelaar kan op vrijwel geen medewerking rekenen vanuit Medemblik. De middenstand is tegen de vernieuwde plannen, de politiek is vrijwel eensgezind tegen de plannen, de inwoners van Medemblik zijn vrijwel eensgezind tegen de vernieuwde plannen van de projectontwikkelaar.

Hoe dit gaat aflopen… de toekomst moet het leren. Maar dat het project ‘ Medemblik aan zee’ mogelijk een dode zee blijkt te zijn lijkt reeëler dan ooit te worden.

Reageren via facebook