Medemblik Actueel.

Foto: Wim Langbroek

Personeel Syngenta berust in éénzijdige pensioenplannen directie

ENKHUIZEN – De commotie over de nieuwe pensioenplannen voor de ruim 800 werknemers van Syngenta is uitgelopen op een storm in een glas water. De klap kwam hard aan toen het personeel van de directie kreeg te horen dat de directie niet met de vakbonden wil praten over een nieuwe pensioenregeling en zelfs op 27 september uit de brancheorganisatie Plantum is gestapt.

Er werd door de vakbonden vrijwel direct een petitie gestart tegen de plannen van de directie omdat deze zonder overleg met de vakbonden een nieuwe pensioenovereenkomst hadden afgesloten. Nu amper twee weken verder blijkt dat er slechts een handjevol personeelsleden is die de petitie hebben ondertekend.

Een bron binnen de organisatie weet aan Enkhuizen Actueel te melden dat dit waarschijnlijk ligt aan de éénzijdige informatie vanuit de directie “Helaas weinig animo onder personeel. Directie had zorgvuldig personeel eenzijdig geïnformeerd. Berichten van de bonden werden in discrediet gebracht en de meeste mensen slikten het als zoete koek. Helaas…” Bij navraag aan het bedrijf was er niemand bereikbaar die hier nadere mededelingen over kon doen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook