Medemblik Actueel.

Algemeen

Geen vergunning kost Cees Pijper 4 starterswoningen in Onderdijk

ONDERDIJK – Cees Pijper, eigenaar van de B&B aan de Nes 228 in Onderdijk wilde van zijn B&B eigenlijk een viertal appartementen maken voor starters op de woningmarkt. Maar daar steekt de gemeente Medemblik nu een stokje voor en verbied Pijper om van zijn B&B door te gaan met zijn plannen.

Op 7 augustus 2014 brandde het complex aan de Nes 228 tot de grond toe af, Rond kwart over drie in de nacht werd de buurt opgeschrik door een luide knal en direct daarom brak er brand uit in het pand. Een paar dagen na de brand liet Cees Pijper al weten dat hoe dan ook het gebouw weer herbouwd zou gaan worden.

Nu is het gebouw klaar en zijn er gasten in zijn B&B maar mag Pijper het complex niet permanent verhuren waardoor de twee huurders die er nu tijdelijk wonen de koffers moeten pakken. Buren van van het complex zijn fel gekant tegen de plannen van Cees Pijper om er 4 appartementen in te vestigen en het college gaat hier in mee.

Cees Pijper laat in een reactie aan Medemblik Actueel weten dat hij nu de B&B gaat verhuren aan Hotel de Vooroever zodra de 4 appartementen helemaal klaar zijn. Blij is Pijper niet met alles. ,,Er is al heel veel woningnood, zeker voor starters, en nu heb ik 4 prachtige appartementen waar niemand last van heeft en dat staan ze niet toe,” gaat Cees Pijper verder.

Angelique van Hotel de Vooroever laat weten dat zij er nog niet uit zijn of de 4 appartementen als hotelkamers of als B&B gaan worden gebruikt.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

 

Reageren via facebook