14.3 C
Medemblik
27 september 2020 03:31
Medemblik Actueel.

Erik de Weerd

Bente Kerkhoff wint zilver op de mass start World Cup Junioren in Enschede.

OOSTWOUD – De afsluitende mass start over tien ronden viel ten prooi aan de Italiaanse Laura Peveri, die optimaal profiteerde van de beslissende aanval uit het Nederlandse kamp. Nadat de eerste sprintpunten waren verdeeld, hielden Bente Kerkhoff en Robin Groot zich nog rustig in de buik van het peloton van dertig rijdsters.

In de slotfase sloeg de Chinese Yuhan Ma een klein gaatje en met twee ronden te gaan zette het oranje duo een versnelling in. Peveri reageerde alert en wist meteen aan te pikken. De Japanse Rin Kosaka maakt nog de sprong naar de drie koplopers.

Op de streep klopte Peveri nipt Kerkhoff en werd Groot derde. “Ik moest eigenlijk volle bak gaan rijden, Laura hoefde alleen te volgen en toe te slaan op het einde“, concludeert Groot.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?