14.7 C
Medemblik
4 juli 2020 07:05
Medemblik Actueel.

Rundveemuseum Aad Gootes Levend erfgoed

AARTSWOUD – West-Friesland is het land van bloemkool, bloembollen en stolpboerderijen, van slootjes, verkaveling en boerendorpjes, maar óók van koeien en van melkveehouderij. Hoe heeft het boerenleven zich hier in de loop der tijd ontwikkeld? Wat voor dierenrassen zijn er zoal geweest? En welke veranderingen heeft de veehouderij allemaal doorgemaakt?

Zondag 15 december komt Meindert Nieuweboer van Rundveemuseum Aad Gootes uit Aartswoud naar het IVN in het Streekbos Paviljoen om hierover te vertellen. Een thema dat zowel nostalgisch als actueel is, gezien de recente boerenprotesten. De lezing begint om 14:00 uur in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen en deelname is gratis, al wordt een vrijwillige bijdrage altijd op prijs gesteld.

Meindert geef uitleg over de verschillende koeienrassen zoals rode en zwarte Lakenvelders, Blaarkoppen, een Witrik en Zwartbonte Friese koeien. Zijn ze kleiner en sterker dan de huidige rassen en hoe zit het met de melkproductie.

Fotobijlage: Weidegang van Oud-Hollandse koeien en stal Rundveemuseum  Toos Brink

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook