Kelly Schouten pakt mooie tweede plaats in eindstand Trachitol Trophy

ZWAAGDIJK – OOST – Het scheelde maar enkele centimeters, maar die enkele centimeters was wel genoeg voor Marijke Groenewoud om voor teamgenote Kelly Schouten de eindzege op te eisen in het eindklassement van het Trachitol Trophy.

De laatste wedstrijd ging over 100 ronden en pas na 60 ronden werd er een echte ontsnapping geplaatst door Pien Keulstra en Emma Engbers en beide dames wisten een halve ronde voorsprong te nemen op het peloton waarna 2 ploeggenoten van Keulstra zich uit het peloton terug lieten vallen om Keulstra aan een ronde voorsprong te helpen wat ook lukte.

Op vijf ronden voor de finish probeerde Marijke Groenewoud om uit het peloton te ontsnappen maar deze poging werd snel de kop ingedrukt, ondertussen probeerde Keulstra om bij Engbers weg te schaatsen maar dat lukte niet zodat het op een eindsprint aankwam die door Keulstra werd gewonnen.

Toen het peloton om de overige plaatsen ging sprinten wist Marijke Groenewoud nipt haar schaats voor Kelly Schouten haar schaats over de meet te drukken en zo de zege in het eindklassement veilig te stellen.

Schouten wist zaterdag de wedstrijd in Hoorn te winnen waar Groenewoud geen punten pakte en zo als klassementsleidster naar Groningen af te reizen, maar helaas mocht het niet zo zijn dat zij ook overall winnares werd.

[signoff]

Reageren via facebook