Wordt Bart Mol de nieuwe sensatie op de 10KM?

WOGNUM – Met een prima 13.32,86 maakte Bart Mol een indrukwekkend debuut op de 10km tijdens de afgelopen KNSB Cup in Groningen, zijn tijd lag zelfs dicht bij het oude baanrecord.

“Kijk, die rondetijden kan ik op zich wel rijden, maar nu moet je het ineens alleen doen”, verwijst hij naar het marathonpeloton. “Het was een zware race en het was zoeken, maar ik ben tevreden voor een eerste keer. Ik ben niet de beste, maar ook niet de slechtste,” zegt Bart Mol in een interview met Schaatsen.nl

Ondanks dat Bart nog een kleine 10 seconden van de tijden die je moet rijden om mee te kunnen doen aan de Worldcup zit, ziet hij toch op de 10km wel kansen om zich voor deze afstand te plaatsen. Op de 5km denkt Bart Mol meer kans te maken, als  hij geen valse start en een bijna foute wissel had gemaakt was zijn tijd mogelijk snel genoeg geweest voor deelname aan de eerste Worldcup wedstrijden.

Bekende in het marathonpeleton

Dat Bart Mol een behoorlijk partijtje kan schaatsen liet hij begin dit jaar wel zien toen hij 2e werd op de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Maar ook op de massastart liet hij al eerder zien van goede huize te komen door in 2014 al eens te winnen.

De voormalige Wervershover en nu inwoner van Wognum wil wel verder op de langebaan maar omdat de concurrentie op de lange afstanden zo hoog is, is uitwijken naar een ander land een mogelijke optie om toch aan de Wordcup wedstrijden te kunnen meedoen. Tegen Schaatsen.nl zegt Bart Mol: “De oplossing? “Je kunt altijd nog naar een ander land gaan”, lacht hij. Al lijkt het voor collega’s als Ted Jan Bloemen goed uit te pakken, voor Mol is het geen serieuze optie. “Ik moet gewoon nog een klein stukje harder rijden, dan lukt het misschien wel. Maar het heeft natuurlijk ook met je leefstijl, rust en trainingen te maken.

In 2013 werd Bart Mol al eens door Mieke Koomen aan de tand gevoeld over zijn schaatscarriere, dat interview leest u hier.

 

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.