Medemblik Actueel.

Archieffoto: Foto: Skeelerniieuws
Archieffoto: Foto: Skeelerniieuws
Algemeen Schaatsen & skeeleren

Janno Botman geselecteerd voor WK-inline-skaten

ANDIJK – Andijker Janno Botman is als 1 van de eerste geselecteerd voor het WK-inline-skaten dat begin juli wordt gehouden in Heerde en Arnhem. Tijdens het afgelopen Nederlands Kampioenschap wist Janno Botman zich dusdanig in de kijker van de selectiecommissie Inline-Skaten te schaatsen dat ze niet meer om hem heen konden.

Voor 24 mei zal de bondscoach de overige deelnemers aan het WK bekendmaken maar dat er nog wel een paar inwoners van de gemeente Medemblik bij zullen komen staat wel vast. Zo werd afgelopen weekend Medemblikker Kay Schipper dubbel Nederlands Kampioen door zowel de 500 als de 1000 meter te winnen.

Lees ook: En dat is 2x goud voor Kay Schipper

De 18-jarige inwoner van Andijk was oppermachtig op de 3 afstanden waar hij afgelopen weekend op uitkwam, zowel de 500 meter, de 1000 meter en op de One Lap wist hij de titel in de wacht te slepen en tijdens het EK een week daarvoor wist Botman zilver op de 300 meter en brons op de 500 meter te pakken.

Janno Botman kijkt uit naar het WK al weet hij niet wat zijn kansen zijn, daar wil hij nu nog niet overnadenken. “ik zie het wel als de eerste afstand is gereden waar ik sta in het veld, ik ga er 110% in,” vertelt Botman.

Reageren via facebook