Mooie vierde plaats voor Twan Berlijn tijdens eerste ronde Trachitol Trophy

MEDEMBLIK – In een vrij rommelig verlopen wedstrijd, die werd ontsiert door een nare valpartij door Casper Zuurveld die er voor zorgde dat de wedstrijd geneutraliseerd werd om zo Zuurveld de kans te geven van het ijs af te gaan, wist Twan Berlijn in een spannende finale de vierde plaats voor zich op te eisen.

De wedstrijd stond bol van de ontsnappingspogingen maar geen van de pogingen verliep succesvol waardoor het aankwam op wie het beste eindschot had. In de laatste ronde probeerden er nog wel drie schaatsers weg te rijden maar ook deze poging was tot mislukken gedoemd.

In de eindsprint wist Twan Berlijn prima mee te sprinten maar kwam net te kort voor een podiumplaats. De winst ging naar de  uit Lutjebroek afkomstige Ruud Slagter die ook bij de Beloften Heren het KPN Marathon Cup aanvoerd, als tweede finishte Tom den Heijer uit Gouda en als derde kwam Daan Gelling uit Huizinge over de finish.

Arn Botman uit Andijk kwam als de nr. 19 over de finish en Gert Jan van Diepen als de nr. 26.

De volgende wedstrijd is vanavond op De Vechtsebanen in Utrecht, zaterdagavond is ronde 3 op het ijs van De Westfries in Hoorn en de finale is op 24 november op het ijs van Kardinge in Groningen.

[signoff]

Reageren via facebook