Medemblik Actueel.

Schaatsen & skeeleren

Westfriese G-schaatsers naar Top Event in Alkmaar.

WESTFRIESLAND – Op zondag 13 januari 2019 wordt op ijsbaan De Meent Bauerfeind in Alkmaar het 8ste Noord-Hollands G-Schaats Event georganiseerd. Deze wedstrijden voor schaatsers met een beperking worden gehouden tussen 17.30 u. en 20.00 u.  Vijf G-schaatsverenigingen uit Noord-Holland, waaronder de Baanvereniging Hoorn, doen mee aan dit G-Schaats top event. Voor de deelnemers is dit een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. De organisatie is in handen van ‘Zoeff’, onderdeel van de Alkmaarsche IJsclub in Alkmaar. De toegang tot de baan is gratis.

Tijdens het G-schaatsen wordt geschaatst op de 100, 300 en 500 meter. Lia ten Klei, secretaris van de Baanvereniging Hoorn: ‘De G-schaatswedstrijden bieden mensen met een beperking de mogelijkheid om op hun eigen niveau mee te doen. Sommige schaatsers gebruiken een rekje. Met visueel gehandicapten rijdt een begeleider mee. De deelnemers schaatsen in competitie zoveel mogelijk met een tegenstander van gelijk niveau’.
De deelnemende verenigingen zorgen voor de extra begeleiding op het ijs, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/ zij verdient, ongeacht de beperking.

Plezier
Er zal volgens de regels van de KNSB geschaatst worden. Dit betekent, wedstrijden met scheidsrechter, een startschot, automatische tijdwaarneming en vermeldingen op het scorebord. De wedstrijden worden afgesloten met een mini-marathon.

Ten Klei: ‘Het belooft ook dit jaar weer een sportief gebeuren te worden. Het plezier van de deelnemers spat er altijd af. Voor mij is de prijsuitreiking een van de hoogtepunten. Op het moment dat de deelnemers hun medaille ontvangen en op de foto gaan is de vreugde groot en weet je als organisatie waarvoor je het doet’.

De deelnemende verenigingen dit jaar zijn: Zoeff, Alkmaar, Stichting Aangepast Schaatsen Kennemerland, Haarlem, Jaap Eden, Amsterdam, Schaatsclub Nooitgedacht, Wilnis en Baanvereniging Hoorn, Hoorn.
Het G-schaats top event wordt mede mogelijk gemaakt door veel vrijwilligers en Fortysix Sports, de schaatswinkel uit Alkmaar.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook