14.1 C
Medemblik
26 mei 2020 00:54
Medemblik Actueel.

Archieffoto Irene Schouten

Schaatsen: Spannende dag Irene Schouten, wel of geen plaatsing O.S. massastart

CALGARY – Vanavond (Nederlandse tijd) hoopt Irene Schouten zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Korea op het onderdeel Massastart. Vanavond worden de finales gereden en de 15 tegenstanders zijn stuk voor stuk kanshebsters op de overwinning.

Grootste favorieten zijn naast Irene Schouten de Canadese Ivanie Blondin, de Italiaanse Francesca Lollobrigida, de Duitse Claudia Pechstein en sinds dit seizoen ook de Japanse Ayano Sato.  Irene staat op de 11e plaats na een tegenvallende massastart in Heerenveen, ze moet zorgen bij de eerste drie te eindigen om naar de Olympische Spelen te kunnen gaan.

In de tussenstand staat de Japanse Ayano Sato op de eerste plaats voor Ivanie Blondin en Francesca Lollobrigida, de tweede Nederlandse deelneemster, Janneke Ensing, staat op plaats nr. 9 in de tussenstand over 2 wedstrijden.

De start is rond 23:00 uur vanavond en is live te volgen via de NOS op tv en via www.nos.nl.

Reageren via facebook