Medemblik en Wervershoof openen de skatebanen

MEDEMBLIK – Voor IJsclub Radboud en Stichting Omniumsport De Westrand is het woensdag 25 mei vanaf 16.30 uur het begin van een feestelijke dag. Dan worden de beide uitgebreide en gerenoveerde inline skatebanen opnieuw in gebruik genomen. Leden van het provinciebestuur van Noord-Holland, de gemeente Medemblik, de KNSB en tal van ondersteunende bedrijven zijn hiervoor uitgenodigd.

De ingebruikneming van de Sjoerd Huismanpiste, Theo Koomenlaan 3 in Wervershoof vindt 16.30 uur plaats. Om 18.00 uur vindt de ingebruikname op het complex van IJsclub Radboud, Opperdoezerpad 2 in Medemblik plaats. Beide banen werden onder handen genomen, mede door verleende subsidie van de provincie Noord-Holland. Dit werd toegekend, nadat begin 2015 gezamenlijk door de ijsclub en de stichting een goed onderbouwd plan werd gepresenteerd, ondersteund door de KNSB. Het ontwerp was, dat op de inline skatebanen, op beide locaties, de top van de Nederlandse inline skatesport kan trainen en wedstrijden rijden in diverse disciplines. Dus topsport bedrijven in Medemblik en Wervershoof.

Inzet verenigingen

De subsidie van de provincie Noord-Holland voorzag in de helft van de kosten van het project. Daarom werd er van de beide organisaties veel verlangd betreffende de inzet van eigen financiën en vrijwilligers, om dit allemaal tot een goed einde te kunnen brengen. Nadat het eerste deel van de toegekende subsidie beschikbaar kwam, begon in het najaar het werk op de beide banen. De bestaande inline skatebaan in Werverhoof werd voorzien van een boarding, om aan de veiligheidseisen te voldoen. Feld Carrosserie bouwde de hele staalconstructie van de boarding en de plycarbonaatplaten werden los geleverd en is door vrijwilligers van de verenigingen zelf geplaatst.

Renovatie

De inline skatebaan in Medemblik is gerenoveerd en werd voorzien van een nieuwe asfalt toplaag. De jarenlang gekoesterde wens om deze baan uit te breiden met een oefenplein en wegparcours is gerealiseerd. De opdracht werd gegund aan Dura Vermeer Noord-West BV in Purmerend. Deze klus werd geklaard binnen het financiële kader met de hulp van vele vrijwilligers. Omdat in de afgelopen maanden de temperatuur steeds lager was dan 12 graden kon de asfalt toplaag pas de op 4 mei worden aangebracht. Beide banen voldoen nu aan alle eisen van de KNSB, ten aanzien van de inline skatesport en zijn voorzien van de middelen voor elektronische tijdwaarneming.

Radboud inline skating

Naast het project van de beide inline skatebanen, was ook een proces gaande van het verzelfstandigen van de inline skate-tak van de IJs- en Skeelervereniging Radboud. Doel: om één inline skatevereniging te vormen en beschikken over deze unieke combinatie van inline skatebanen, die aan alle internationale regels voldoen. IJsclub Radboud en Stichting Omniumsport De Westrand, beiden eigenaar hiervan, verhuurt deze nu aan Radboud Inline Skating, en kan zich daarom geheel focussen op de ontwikkeling van deze tak van sport.Landelijke baanwedstrijd senioren

De wedstrijden van de senioren, junioren, dames en heren gaan 25 mei vanaf 19.00 uur van start. Zo’n zeventig deelnemers staan aan de start, onder meer: Michel en Ronald Mulder, Jan Blokhuijsen, Pim, Sjaak, Kay en Rick Schipper, Tjeu en Twan Berlijn, Beau Wagemaker en plaatselijke junioren: Menno Visser, Janno Botman, Jordy van Workum en Daniëlle Ootes.

Eerst een korte wedstrijd met een kwart, halve en finales in vier categorieën. Vervolgens de langere afstand: de puntenkoers voor de junioren en senioren dames en heren.

Het entree voor deze spectaculaire wedstrijden aan het Opperdoezerpad in Medemblik is gratis.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.