Geweldige race Irene Schouten met dik persoonlijk record naar mooie 7e plaats

ANDIJK -Wat een geweldige race heeft Irene Schouten gereden in haar race op de 5000 meter tijdens het WK Afstanden in Salt Lake City in Amerika. In een tijd van 6:50,59 kwam zij in haar race tegen de Japanse Nene Sekai ging zij een stuk sneller van start dan tijdens de 3000 meter waar zij zichtbaar van baalde na afloop van die race.

Nu was het direct volgas na het startschot, en met rondjes net in de 32 seconden wist zij haar race te rijden en zo naar een prachtig nieuw persoonlijk record te rijden en de nr. 11 op de wereldranglijst aller tijden voor zich op te eisen.

Irene’s grootste tegenstander op de massastart, Ivanie Blondin wist haar race te winnen en in een snellere tijd dan Irene Schouten, dat gaat dus zondag nog spannend worden op de massastart waar Irene haar titel moet verdedigen.

Wereldrecord Natalia Voronina

Natalia Voronina zorgde voor een daverende sensatie door het wereldrecord van Martina Sáblíková die zij een rit daarvoor aanscherpte met ruim 2 seconden scherper te stellen. Martina Sáblíková was zoals verwacht een klasse apart, in haar race tegen de Nederlandse Esmee Visser, Esmee Visser kwam net tekort om het Nederlands record verder aan te scherpen, deze blijft in handen van de inmiddels gestopte Carien Kleibeuker.

Maar de sensatie van het weekend is toch wel Natalia Voronina die als eerste vrouw ooit op de 5000 meter onder de 6:50,00 reed. Een sensationeel wereldrecord.

Reageren via facebook