Irene Schouten is behalve deelneemster ook rondemis in Wervershoof Foto: KD/De Andijker

Irene Schouten wint met overmacht ONK-inline skaten

ANDIJK – De suprematie van Irene Schouten droop van de zestig kilometer lange wedstrijd af. Vrijwel direct na de start ging Irene Schouten er vandoor en pas op het podium zagen haar tegenstanders aan weer terug.

Schouten liet in 2016 voor de wedstrijd nog eens duidelijk merken dat zij de beslissing om de mannen en vrouwen niet tegelijk te laten starten een teleurstellende beslissing te vinden, dit jaar was het anders en reden de vrouwen samen met de mannen het Open Nederlands Kampioenschap in Hallum(fr).

Dit gaf Schouten de kans om zich samen met Chris Huizinga en Bart de Vries een treintje te vormen waarop de concurrentie geen antwoord had. Op grote afstand probeerde Marijke Groenewoud nog wel een antwoord te geven maar echt dichterbij kwam ook zij niet en finishte op de vierde plaats achter de gezusters Crediet die plaats 2 en 3 voor zich opeisten.

 

Reageren via facebook