17.1 C
Medemblik
22 mei 2020 03:40
Medemblik Actueel.

Wonen nieuwe stijl op het voormalige voetbalterrein van DEK

Stikstofproblematiek raakt Medemblik vrijwel niet

MEDEMBLIK – Op dit moment kunnen de meeste projecten in de gemeente Medemblik gewoon doorgang vinden omdat zij niet binnen een straal van 25 km van natuurgebieden met een te hoog stikstofdepositie liggen.

Daarom kan de gemeente gewoon doorgaan met het uitvoeren van het collegeprogramma 2018-2022 waarin het onderdeel ‘Samen aan de slag’ waarin het college als doelstelling heeft gesteld om voldoende woningen en passende huisvesting voor de (toekomstige) inwoners te realiseren.

Wel merkt de gemeente dat initiatiefnemers steeds vaker weten welke stappen zij moeten ondernemen om te achterhalen of een (bouw)plan een vergunning op de grond van de Wet natuurbescherming nodig hebben en of deze verleend kan/gaat worden. Hierbij is de nieuwe AERIUS-calculator een goed hulpmiddel gebleken. De AERIUS-calculator is niet alleen voor woningbouw maar ook agrariërs kunnen gebruikmaken van dit hulpmiddel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook