29.8 C
Medemblik
13 augustus 2020 21:24
Medemblik Actueel.

Huilende boeren bij provinciehuis Haarlem om stikstofprobleem

MEDEMBLIK/HAARLEM – Huilende boeren van pure woede om het stikstofbesluit van de provincie Noord-Holland. Wederom zijn vandaag veel boze boeren naar het provinciehuis in Haarlem gereden om daar een petitie aan te bieden.

In de petitie roepen de boeren op om net zoals Friesland het stikstofbesluit terug te draaien. Onze verslaggeefster die bij de protestactie aanwezig is vertelt: “Ik ben vertrokken na het aanbieden van de petitie. Maar ze zijn ongelooflijk kwaad. Echt best veel boeren moeten verdwijnen bij het nieuwe plan. Boeren stonden te huilen binnen en buiten terwijl natuurliefhebbend politiek blijft vinden dat alles maar natuur moet worden. Om te huilen.”

Provincie gaat niet overstag

Alles lijkt voor niets te zijn geweest laat de stemming in de Provinciale Staten zien, ‘afwachten wat de het kabinet gaat zeggen, en dan pas het stikstofproblematiek aanpakken,’ zegt onze verslaggeefster.

Opvallend waren ook de hoeveelheid boeren uit Friesland, sinds de start van de acties hebben veel boeren in Noord-Holland de kant van Friesland gekozen en laten de Friese vlag wapperen op hun bedrijf om zo duidelijk te maken dat zij bij Friesland willen horen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?