VVD woedend om hogere kosten HVC, ‘dit moet van tafel’

MEDEMBLIK – De VVD reageert woedend op de plannen van HVC om in 2020 de afvalstoffenheffing niet te verlagen maar juist verder te verhogen.

Dinsdag werd duidelijk dat HVC geen plannen heeft om met de gewenste verlaging akkoord te gaan en juist een hogere afvalstoffenheffing voor 2020 wil gaan doorvoeren, tegen het zere been van de VVD in Medemblik

VVD-fractievoorzitter Mark Raat zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Weer presteert de HVC het om hogere kosten te gaan berekenen. Juist nu er een lager tarief was uitonderhandeld. De VVD Medemblik is tegen de verhoging. Wat ons betreft gaat Medemblik niet akkoord met deze stijging. Wij zullen de wethouder oproepen hier tegen in te gaan op de aandeelhoudersvergadering van HVC, liefst samen optrekken met de andere Westfriese gemeenten.

De wethouders van de zeven Westfriese gemeenten moeten nu weer met HVC om tafel om de stijging van de afvalstoffenheffing van tafel te krijgen.

[signoff]

Reageren via facebook