8.8 C
Medemblik
22 september 2020 10:27
Medemblik Actueel.

Het onderwijs is WEL to(p)prioriteit!

MEDEMBLIK/OPPERDOES – Vandaag, 6 november, is de dag van de staking. Het team van basisschool ‘Het Koggeschip’ uit Medemblik en basisschool ‘De Wegwijzer’ uit Opperdoes hebben  vanmorgen samen het debat gevolgd onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

Beppie Keijzer, directeur het Koggeschip in Medemblik zegt tegen Medemblik Actueel: ,,Op verschillende plaatsen in Nederland laat het onderwijs van zich horen. Trots zijn we op ons beroep, we vinden het werk wat we doen belangrijk en dat laten we zien.  Of de school vandaag nu wel of niet dicht is. Of je nu wel of niet naar een manifestatie bent geweest. We zijn het er allemaal over eens er moet geïnvesteerd worden in het onderwijs. Het moet anders!

Maar hoe dan?

Binnenkort is er een mooie kans om daar over mee te praten, want de mannen van ‘P.O. in actie’ komen 28 november naar Het Koggeschip in Medemblik. ‘P.O. in actie’ is een actiegroep die hart hebben voor het basisonderwijs. Zij willen een beweging worden waar bonden en politiek naar moeten luisteren. De resterende maanden in 2019 gebruiken zij om met zoveel mogelijk collega-leraren nut en noodzaak voor nieuwe beroepsgroepvorming te bepreken.

‘P.O. in actie’ heeft vorig jaar een mooie aanzet gegeven door samen met de bonden te komen met een werkverdelingsplan waarin het team aan zet is. Ook op 28 november laten we horen wat er veranderd kan worden en hoe we samen kunnen zorgen dat niet de overheid of de vakbonden, maar de werkvloer bepaalt welke vernieuwingen doorgevoerd moeten en kunnen worden.”

In heel Nederland staken de leerkrachten en ondanks dat weigert de minister voor alsnog structureel meer geld in het basisonderwijs te pompen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?