5.1 C
Medemblik
25 november 2020 07:06
Medemblik Actueel.

De vlag kan uit, Wognum krijg haar ‘eyecatcher’

WOGNUM – De kogel is dan eindelijk door de kerk, de heipalen kunnen de grond in worden geslagen. Wognum raakt haar ‘puist’ kwijt en krijgt daarvoor een, zoals Arie Schouten(CDA) gisteravond zo mooi verwoorde tijdens de raadsbrede commissie, er een ‘eyecatcher’ voor terug.

Na jaren van braakliggen en daarvoor jaren van bouwvallen op het voormalige terrein van garage Kuip in Wognum gaan er nu binnenkort nieuwbouwwoningen worden gebouwd. Begin oktober tekende wethouder Hans Tigges het contract met projectontwikkelaar Hof het samenwerkingsovereenkomst en afgelopen donderdagavond werd duidelijk dat het raadsbreed door de gemeenteraad zal worden aangenomen. GroenLinks had nog wel wat bezwaar tegen de mogelijke aanwezigheid van fijnstof maar ook deze partij gaat akkoord met de komst van nieuwbouw op deze plek.

 

Reageren via facebook