Weerbericht Medemblik: droge start in de middag en avond regen

MEDEMBLIK – De kern van een sturend lagedrukgebied ligt voor de oostkust van Noord-Engeland en beweegt langzaam westwaarts richting Ierland.

De bijbehorende ingedraaide occlusie ligt momenteel boven de Noordzee voor de onze westkust en beweegt geleidelijk noordwaarts. Een actieve randstoring lift boven Bretagne en trekt in noordoostwaartse richting. Dit laag vult langzaam op en beweegt in de tweede helft van vanmiddag en vanavond samen met een occlusie van zuid naar noord over ons land heen.

In de nacht naar maandag ontstaat er een secundair laag vanuit het sturend laag en dit secondaire laag trekt van zuid naar noord over de Noordzee. Over ons land trekken maandag dan enkele occlusies noordwaarts over ons land.(knmi)

Vanaf maandag overwegend bewolkt, temperaturen rond de 11 graden, na dinsdag dalend naar rond de 9 graden en ook de nachten worden na dinsdag weer een stukje kouder. Elke dag kans op enige neerslag tot lokaal 3 á 4mm. De wind is eerst nog zuidelijk, draait op dinsdag naar het westen om dinsdagnacht door te draaien naar het noordoosten.

[signoff]

Reageren via facebook