Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – zonnig en 22 graden

MEDEMBLIK – Vandaag start aanvankelijk nog met redelijk wat bewolking maar deze lost in de loop van de dag op waarna de zon de hoofdrol gaat spelen. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden bij een vrij matige wind uit het noorden. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar een frisse 10 á 11 graden en neemt de bewolking ook weer toe.

Ook woensdag hebben wij nog te maken met bewolking maar ook dan lost het snel op en gaan wij met de temperatuur snel richting de zomerse waarden van 25 graden of net daar boven. De wind draait naar het noordoosten en voert droge lucht met zich mee zodat de bewolking geen kans meer krijgt. In de nacht naar donderdag blijft het helder en daalt het kwik naar 15 graden.

Vanaf donderdag is het vrijwel onbewolkt en schijnt de zon van het krieken van de dag tot het vallen van de avond. De temperatuur loopt op naar 24 graden op donderdag, vrijdag door een noordelijke wind maar 21 graden en in het weekend 23 graden op zaterdag en 24, mogelijk 25 graden op zondag. De wind waait uit het noordoosten en is vrij matig van kracht.

Ook de nieuwe week is het overwegend zonnig en loopt de temperatuur overdag op naar ruim boven de 20 graden en in de nachten dalend naar rond de 14 á 15 graden.

Weerbeeld

Een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden (uitloper van het Azorenhoog) maakt een verbinding met een hoog boven Scandinavië, hetgeen boven onze omgeving voor een aflandige aanvoer van warme en droge lucht zorgt. Aan de noordflank van deze gordel van hogedruk zien we een lagedrukgebied via IJsland richting Noorwegen trekken. Daar eenmaal vrijdag aangekomen, zakt kou aan de westflank van dit laag richting Oost-Europa. Het snoert de verbinding met het Britse hoog af, maar doordat een afzonderlijk hoog ten noordwesten van ons land aanwezig blijft houden we boven ons land een noordoostelijke aanvoer. Op hoogte zien we dat de omegablokkade die de laatste week voor het standvastig weer zorgde, aangetast wordt door het IJslandse laag. Het hoogtelaag boven Iberisch Schiereiland heeft dientengevolge de neiging om naar het noorden te komen, hetgeen betekent dat er na komend weekeinde een kans op convectie vanuit het zuiden is. Tevens zien we dat dit hoogtelaag een onderdeel lijkt te gaan vormen met een hoogtelaag in de buurt van Groenland. Het lijkt de opmaat naar een zonale stroming aan de noordflank van het Azoren hoog en met een hoogtelaag ruim ten noorden van ons land.

Meer weer op de website van ons weerstation

De vooruitzichten voor de aankomende zeven dagen met veel zon en hoge temperaturen
De vooruitzichten voor de aankomende zeven dagen met veel zon en hoge temperaturen

Reageren via facebook