Medemblik Actueel.

Weerberichten

Eerste zomerse dag in Medemblik, maar ook de laatste voor deze maand

MEDEMBLIK – Medemblik, en de rest van Westfriesland noteren vandaag de eerste zomerse dag, met een temperatuur van 26 graden is de 25 graden grens ruim doorbroken en mag het vinkje achter de zomerse dag worden gezet.

Maar het is tevens ook de laatste echte warme dag voor de aankomende week. Vanaf morgen gaat de temperatuur flink naar beneden om op Koningsdag uit te komen op een schamele 14 graden. Vanavond kunnen er al enkele buitjes gaan vallen maar vooral op Koningsdag kunnen er enkele stevige buien gaan vallen.

Opvallend is dat de droogte die vorig jaar zich inzette ook dit jaar gewoon doorgaat, waar April normaal goed is voor zeker 70 tot 80mm aan neerslag is er in de gemeente Medemblik in april nog maar 4mm gevallen en over de eerste vier maanden van 2019 nog maar 136.2 mm, waar het dubbele normaal is.

Meer weten over het weer? kijk dan eens op de website van ons weerstation

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook