1 bad, 2 baden, 3 baden, renovatie, politiek worstelt met nieuwe Zeehoek

WERVERSHOOF – Het is nog maar de vraag of er wel een nieuwe zwembad de Zeehoek gaat komen of dat renovatie van het huidige zwembad toch een voordelige optie is.

Prijsstijgingen en een lagere aantal bezoekers zorgt ervoor dat er jaarlijks 740.000 euro aan subsidie bij moet, of zo als Gerben Gringhuis van GemeenteBelangen donderdagavond tijdens de raadscommissie wist te verwoorden, “per bezoeker 8 euro aan subsidie als er de gehoopte 90.000 bezoekers gaan komen.,,

Lees ook: Nieuwe Zeehoek geen 3 maar 2 zwembaden

In het originele plan ging men uit van 3 zwembaden en een maximale 12 miljoen euro dat het mag gaan kosten maar door prijsstijgingen moest het college al van deze plannen afstappen, een 3-baden configuratie gaat ruim 1.5 miljoen euro meer kosten, een 2-baden configuratie blijft een half miljoen onder de grens van 12 miljoen euro.

Binnen de gemeenteraad heerst een groot verschil van mening over welke configuratie nu moet worden gekozen, er zijn partijen, zoals het CDA,  die de 13.5 miljoen geen probleem vinden en de 3-baden configuratie willen maar PW2010 vergelijkt het zwembad met een bushalte, “plaatsen is geen probleem maar als er niemand komt heb je er ook niets aan.,,

Ander variant

Daarom wil GemeenteBelangen graag nog een variant bespreken welke niet eerder besproken is. Namelijk een klein bad van circa 20-25 meter lang en circa 10 meter breed. Een ruim doelgroepenbad waar gewoon zwemlessen gegeven kunnen worden, maar waar de doelgroepen (ouderen, reuma zwemmers en aqua sporters) ook goed gebruik van kunnen maken.

Maar tegen een waarschijnlijk lagere jaarlijkse last. Voor wat betreft recreatief zwemmen kan er volgens GemeenteBelangen ook nog het gesprek aangegaan worden met het ZuiderZeebad in Medemblik.

Een minder realistische variant, renovatie oude Zeehoek, werd ook ter tafel gebracht. Maar daar zijn niet veel voorstanders voor, zag Gerben Gringhuis (GemeenteBelangen).

GemeenteBelangen ziet het liefst dat het van de agenda gaat worden gehaald en niet op 31 oktober in de raad een definitieve hamerslag op wordt gegeven, om zo te kijken of renovatie geen haalbaar plan is. Als het aan D66 ligt gaat de gemeenteraad voor het 2-baden configuratie het worden.

[signoff]

Reageren via facebook