GroenLinks wil Polder het Grootslag internationale uitstraling geven

ANDIJK – Onlangs is het “Landschapsplan Recreatieschap Westfriesland” vastgesteld. In dit plan wordt het deelgebied Polder het Grootslag aangemerkt als “recreatief beperkt”, o.a. omdat deze polder is aangewezen als het gebied waar de agribusiness zich ten volle ontwikkelen kan. 

Ria Manshanden van GroenLink vindt dit geen inspirerend uitgangspunt en denkt dat daardoor kansen gemist worden. O.a. de kans dit gebied te presenteren en op de kaart te zetten als toonbeeld van een gebied, waar eigentijdse agro economische ontwikkelingen hand in hand gaan met duurzaamheid, landschap, cultuurhistorie, natuur en beeldkwaliteit. Onlangs is het “Landschapsplan Recreatieschap Westfriesland” vastgesteld.

In dit plan wordt het deelgebied Polder het Grootslag aangemerkt als “recreatief beperkt”, o.a. omdat deze polder is aangewezen als het gebied waar de agribusiness zich ten volle ontwikkelen kan. De Groenlinks fractie vindt dit geen inspirerend uitgangspunt en denkt dat daardoor kansen gemist worden. O.a. de kans dit gebied te presenteren en op de kaart te zetten als toonbeeld van een gebied, waar eigentijdse agro economische ontwikkelingen hand in hand gaan met duurzaamheid, landschap, cultuurhistorie, natuur en beeldkwaliteit. 

Onlangs is het “Landschapsplan Recreatieschap Westfriesland” vastgesteld. In dit plan wordt het deelgebied Polder het Grootslag aangemerkt als “recreatief beperkt”, o.a. omdat deze polder is aangewezen als het gebied waar de agribusiness zich ten volle ontwikkelen kan. Ria Manshanden vindt dit geen inspirerend uitgangspunt en denkt dat daardoor kansen gemist worden. O.a. de kans dit gebied te presenteren en op de kaart te zetten als toonbeeld van een gebied, waar eigentijdse agro economische ontwikkelingen hand in hand gaan met duurzaamheid, landschap, cultuurhistorie, natuur en beeldkwaliteit. 

GroenLinks wil nu in overleg met de overige politieke partijen van Medemblik om te kijken of dit plan te realiseren is.