Medemblik Actueel.

Foto: C.V.
Flora en fauna

De natte herfst heeft ook zijn mooie kanten

MEDEMBLIK – Het kwam soms met bakken tegelijk uit de hemel vallen, regen, regen en nog eens regen. Voor velen weer een mooie reden om te klagen over het weer en terug te verlangen naar de zwoele hete avonden/nachten van afgelopen zomer.

Maar de natte en warme maanden van de afgelopen tijd heeft ook zijn voordelen, zo schieten overal als paddenstoelen uit de grond, juist paddenstoelen. Waar je ook kijkt, tientallen, soms honderden paddenstoelen vlakbij elkaar..

Ze groeien dan ook overal, in tuinen, parken, grasland en als je naar het bos gaat zie je enorme velden paddenstoelen. Er zijn ook veel verschillende paddenstoelen te zien, en bij het geven van namen aan de paddenstoelen was men vroeger ook erg creatief als je kijkt naar de benaming van bijvoorbeeld het ‘sombere siersteelgordijnzwammetje,’ of de ‘aangebrande gordijnzwam.’

Zelfs het huisje van Kabouter Spillebeen is in grote aantallen te zien, de vraag is alleen of hij thuis is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageren via facebook