20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 10:52
Medemblik Actueel.

FNV zinspeelt op acties in de glastuinbouw

MEDEMBLIK – Er zijn mogelijk acties opkomst in de glastuinbouw nu vakbond FNV Agrarisch Groen de onderhandelingen met de werkgeversorganisatie heeft afgebroken.

De werkgeversvakbond is verbolgen over het stopzetten van de onderhandelingen, Ilse Lensing die namens de werkgeversorganisatie onderhandelde met de vakbond zegt: ,,de onderhandelingen liepen prima er waren zelfs al afspraken gemaakt voor vervolgoverleg voor december en januari en dan nu ineens dit.

De vakbond laat weten dat de werkgevers te weinig inzet laten zien om tot een nieuwe cao te komen en wachten met onderhandelen tot de werkgevers met een nieuw voorstel komen, mogelijk volgen er acties.

Lensink zegt dat juist de werkgevers een zeer goed aanbod op tafel hebben gelegd en dat zij juist samen met de vakbonden een vuist richting de overheid willen maken zodat de werknemers netto meer salaris overhouden maar door de gestegen belastingdruk is het netto salaris amper gestegen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook