Medemblik Actueel.

CDA: ‘niet afwachten met MFA De Muiter maar aanpakken’

MEDEMBLIK – “Het CDA is het niet eens met het voorstel om af te wachten. Eerlijk gezegd begrijpen we deze keuze niet. In het rapport staan heel helder de maatschappelijke meerwaarde van een verbouwing, de grote rol van De Dijk en de wens van een ontmoetingsplaats voor Medemblik uitgelegd,” zegt CDA-fractielid Claudia Selders-Kroeze tegen Medemblik Actueel. 

Selders-Kroeze is verbaasd over het voorstel van de wethouder: ‘En nu krijgen wij van de portefeuillehouder een voorstel om af te wachten en alleen de hoogstnoodzakelijke aanpassingen te doen. Wij begrijpen dit niet want de argumenten die ervoor pleiten om nu nóg twee jaar te wachten (tot 2021) zijn niet sterk. Bovendien pleiten die argumenten die over De Dijk genoemd staan juist vóór een verbouwing. Wat ons betreft zijn de in het rvs genoemde kanttekeningen zwaarwegend.”

Het CDA vindt goed en passend onderwijs erg belangrijk. Er is maar één school voor voortgezet onderwijs in onze gemeente en deze is al sinds 2012 te krap gehuisvest. Zeker sinds in 2015 de praktische eisen aan een gebouw zijn toegenomen om passend onderwijs goed te kunnen uitvoeren. Ook de nieuwkomersklas draagt bij aan de noodzaak tot meer ruimte. De spoedaanvraag in 2016 is afgewezen mét de belofte dat er een herindeling zou komen.

In de periode daarna werd er les gegeven in de bibliotheek, nu zitten leerlingen in de gangen en tijdens de pauze aan de bar.

Wat Claudia Selders-Kroeze betreft is dat echt verre van ideaal… De gemeenteraad pleit al jaren voor een verbreding van de bovenbouw*. Dít is de kans om de juiste voorwaarden te scheppen, nú wil het Atlascollege meebetalen.

Wat ons betreft moeten we durven vooruit te kijken en onze school de ruimte geven om te groeien.” aldus Claudia Selders-Kroeze

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook