Veel minder overlast door cameratoezicht Draverijweekend

MEDEMBLIK – Het cameratoezicht dat burgemeester Frank Streng instelde tijdens de Draverijweekend in Medemblik heeft positief uitgepakt. Gemeente en horeca zijn blij met de actie van de gemeente Medemblik om op specifieke plaatsen camera’s te plaatsen om zo overlast door o.a. lachgas verkoop te beperken.

Op plaatsen waar normaal in lachgasballonnen werd gehandeld waren nu geen handelaren aanwezig alleen op 1 locatie op de Nieuwstraat werden lachgasballonnen verkocht.

Zo zijn er tijdens het Draverijweekend maar 4 incidenten geweest, 1 in een horecagelegenheid, 1 in de Walesteeg en 2 op de Nieuwstraat/Kaasmarkt.

Het incident in de Walesteeg is deels op camera opgenomen, de dader kon later voor de Counter worden aangehouden.  Het incident op de Nieuwstraat/Kaasmarkt was vooral een confrontatie tussen een groep Polen en Turkse jongeren, dankzij snel optreden van de politie bleef het bij wat duw- en trekwerk.

Het ander incident was geweld gericht tegen een beveiliger en Boa, de beveiliger werd hard in de rug geslagen en de Boa kreeg een harde klap vol in het gezicht, beiden hebben aangifte gedaan en er is een strafrechtelijk onderzoek ingesteld, de dader(s) zal/zullen worden vervolgd door justitie die geweld tegen ordehandhavers hard aanpakt.

Horeca blij met cameratoezicht

De Horeca laat wegen dat zij zeer tevreden zijn met het plaatsen van beveiligingscamera’s maar  wel willen ze eerder op de hoogte worden gesteld als er camera’s worden geplaatst i.v.m. het plaatsen van podia en toiletwagens .

Zo laat Hans van Woerkom van Rondom wegen dat het een prachtig weekend is geworden en Jeffrey Oudejans van het Zeepaardje dat de gemeente Medemblik het bijzonder goed had geregeld.

Hans Nipshagen, voorzitter van de draverijvereniging laat weten vrijwel geen lachgasballonnen te hebben gezien.

Reageren via facebook