Jarige YouMedemblik eert Duco de Vries

MEDEMBLIK – YouMedemblik, de uitgever van het gelijknamige magazine, bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een grote expositie van fotograaf Duco de Vries die al 10 jaar als fotograaf aan YouMedemblik is verbonden.

Afgelopen 29 september werd de expositie van Duco de Vries officieel geopend in Café Brakeboer. Samen met Peter Commandeur van YouMedemblik, die met dit idee richting de ondernemers ging,  zijn in de binnenstad bij diverse ondernemers levensgrote foto’s van bekende inwoners van de gemeente Medemblik opgehangen, foto’s gemaakt door Duco de Vries.

Zo zijn Ramon van Engelenhoven, Irene Schouten en Jordy van Workum te bewonderen maar ook Jack Brakeboer pronkt op de gevel van zijn eigen Café Brakeboer aan de Oosterhaven in Medemblik. In totaal hangen zestig portretten in de binnenstad van Medemblik als eerbetoon aan Duco de Vries

Duco de Vries zegt over deze unieke expositie: ,,Het is een prachtig gezicht om te zien hoe mijn foto’s opgaan in de dagelijkse drukte van dit stadje. Vandaag zag ik een Audi sportwagen even vlak tegen vier van mijn grote foto’s geparkeerd worden zodat de eigenaar even snel een snack kon halen bij de Counter. Hij keek niet op of om naar wat daar aan de muur hing. Ik vond het een grappig gezicht. Ik vraag me af of mensen tijdens hun dagelijkse fiets- of wandeltochtje überhaupt wat zien van deze expo. Het is in ieder geval zo anders dan wanneer mijn foto’s te zien zijn in een galerie of in een blad.

[signoff]

Reageren via facebook