Medemblik Actueel.

Medemblik

Vanaf juni geen arbeidsmigranten meer in pand Dorpstraat 93 Abbekerk.

ABBEKERK – Op 7 september 2018 werd door handhavers geconstateerd dat de eigenaar van het pand aan de Dorpstraat 93waar arbeidsmigranten verblijven zich niet hield aan de verleende vergunning waarop de eigenaar is aangeschreven. Op 2 april is er een gesprek geweest tussen het Medemblik en de eigenaar van het pand en de directeur van het uitzendbureau waar door beiden werd aangeven dat per 31 mei de huisvesting van buitenlandse werknemers op dit adres wordt beéindigd.

Maar dit houdt niet in dat niet opnieuw buitenlandse werknemers in het huis kunnen worden gehuisvest. De vergunning vervalt niet na 31 mei 2019. Wel is het huis verhuurt aan een echtpaar maar de mogelijkheid tot huisvesting van buitenlandse werknemers blijft gewoon bestaan.

De huidige bewoners van het pand zijn volgens de buren een grote bron van overlast. Herrie, afval en geweld, zijn een dagelijks probleem. In de woning mogen, op basis van een gerechtelijke uitspraak van 8 december 2016, niet meer dan 4 arbeidsmigranten wonen, maar volgens Roelandt Paarlberg van GemeenteBelangen wordt dit al tijden met de voeten getreden.  De gemeente Medemblik staat zelfs toe dat er geen 4 maar 6 arbeidsmigranten mogen wonen tegen de uitspraak van de rechter in.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook