Medemblik krijgt lachgas verbod.

MEDEMBLIK – Na de gemeente Koggenland heeft donderdagavond ook de gemeenteraad van Medemblik besloten om een verbod op lachgas in de APV te laten opnemen. Het verbod kwam niet zonder slag op stoot door de gemeenteraad, vooral D66 vond het onzin omdat volgens D66 lachgas niet schadelijk is voor de gezondheid, wijzend op diverse rapporten. 

CDA-raadlid Claudia Selders-Kroeze, de inbrengster van de motie, weerlegde de uitleg van D66 door te wijzen op een onderzoek door het Trimbos Instituut waarin de aannames van D66 in worden weerlegd.

Burgemeester Frank Streng noemde de motie niet voorbarig maar vond wel dat de motie niets oplost, ,,Er moet vanuit het Rijk worden gehandeld maar nu leggen ze het lachgas probleem bij de gemeenten op schoot,, aldus de burgemeester.

De motie werd wel aangenomen waardoor het college nu de opdracht heeft gekregen om met een voorstel te komen die na goedkeuring door de gemeenteraad in de Algemene Plaatselijke Verordering (APV) kan worden opgenomen.

[signoff]

Reageren via facebook