Weerbericht Medemblik: rustig herfstweer

MEDEMBLIK – Tot en met zondag zijn de onzekerheden klein. De aangevoerde lucht wordt warmer en zondag tevens aanmerkelijk vochtiger. Op nadering en passage van een hoogtetrog neemt de kans op buien toe. Mogelijk dat er later op zondag al een regen- of onweersbui tot ontwikkeling komt. 

Vandaag is het vrij zonnig maar er zijn ook perioden dat de zon achter de stapelwolken schuil gaat. De middagtemperatuur loopt op richting de 18 á 19 graden bij een zwakke wind uit het zuiden/zuidoosten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 10 á 11 graden.

Zaterdag is het volop zonnig door aanvoer van droge lucht uit het oosten/zuidoosten zal de zon de temperatuur in de middag toen oplopen tot boven de 20 graden. Zondag wordt het nog wat warmer met een graad of 23 maar aan het einde van de middag/avond en in de nacht naar maandag kunnen er enkel buien ontstaan waar bij een klap onweer niet is uitgesloten.

Na zondag draait de wind weer naar het westen/zuidwesten.. en het spreekwoord zegt het al, met een wind uit het westen komt de regen ons pesten.. De onstabiliteit gaat toenemen, er kunnen gemakkelijk buien ontstaan en de temperatuur blijft steken rond de 18 graden.

[signoff]

Reageren via facebook