7.3 C
Medemblik
24 november 2020 21:05
Medemblik Actueel.

Voorbeeld tekening.

Een zee van zonnepanelen langs de A7

MEDEMBLIK – Het Rijk is samen met Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een pilotprogamma ‘Zon langs de A7’ gestart. Met deze pilot wil het Rijk op grond van Rijkswaterstaat kan worden ingezet voor de opwekking van duurzame energie.

Potentiële locaties voor zon langs de A7 in de gemeente Medemblik zijn de op- en afrit bij Abbekerk/Broerdijk en de op- en afrit bij Wognum. Maar ook wordt gekeken naar de bermen langs de A7 of deze geschikt zijn om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Voor er ook maar 1 zonnepaneel geplaatst gaat worden moeten er nog diverse onderzoeken gedaan worden zoals ecologische onderzoeken, moet het veiligheidsaspect in kaart worden gebracht, moeten de diverse vergunningen worden aangevraagd en moet iedereen de kans krijgen om een zienswijze in te dienen.

[signoff]

Reageren via facebook