17.6 C
Medemblik
15 juli 2020 12:31
Medemblik Actueel.

Voorbeeld tekening.

Een zee van zonnepanelen langs de A7

MEDEMBLIK – Het Rijk is samen met Rijkswaterstaat, het Rijksvastgoedbedrijf en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een pilotprogamma ‘Zon langs de A7’ gestart. Met deze pilot wil het Rijk op grond van Rijkswaterstaat kan worden ingezet voor de opwekking van duurzame energie.

Potentiële locaties voor zon langs de A7 in de gemeente Medemblik zijn de op- en afrit bij Abbekerk/Broerdijk en de op- en afrit bij Wognum. Maar ook wordt gekeken naar de bermen langs de A7 of deze geschikt zijn om zonnepanelen te kunnen plaatsen.

Voor er ook maar 1 zonnepaneel geplaatst gaat worden moeten er nog diverse onderzoeken gedaan worden zoals ecologische onderzoeken, moet het veiligheidsaspect in kaart worden gebracht, moeten de diverse vergunningen worden aangevraagd en moet iedereen de kans krijgen om een zienswijze in te dienen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?