7.9 C
Medemblik
20 januari 2021 12:16
Medemblik Actueel.

Personeelstekort treft ook Omring, bedden blijven soms leeg

MEDEMBLIK – Ook Omring heeft te maken met een alsmaar groeiende personeelstekort en zeker afgelopen zomer liep het tekort nog hoger op door de vakanties van het personeel.

Omring vind dit op door extra uitzendkrachten in te huren maar ook door een beroep te doen op familie en vrijwilligers. Maar op sommige momenten bleven bedden leeg in o.a. Omring locatie Waterpark in Medemblik.

Woordvoerster Maureen Wijnschenk van Omring zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: “Dit jaar hebben mensen vanuit het hoofdkantoor onze locaties ondersteund in de zomerperiode om de druk enigszins op te vangen. Dit helpt natuurlijk enorm. Maar in sommige gevallen waren we helaas genoodzaakt om tijdelijk alleen de meest urgente cliënten te verhuizen om goede zorg te kunnen blijven leveren.

In 2018 stelde het kabinet nog extra geld beschikbaar voor meer personeel maar het blijft nog steeds een uitdaging om ook personeel te vinden. De SP liet eerder al weten dat verpleeghuisbewoners nog veel te weinig merken van het extra budget en daar krijgt de SP veel signalen over.

[signoff]

Reageren via facebook