18.4 C
Medemblik
3 juli 2020 20:48
Medemblik Actueel.

Afbeelding aangeleverd

Projectontwikkelaar past project MaZ aan

MEDEMBLIK – Na overleg met de ambtelijke werkgroep heeft Ontwikkelingsmaatschappij MaZ/Medemblik aan Zee Projectontwikkeling B.V. het project Medemblik aan Zee dat aan de kop van de Nieuwstraat moet komen deels aangepast.

De herontwikkeling omvat in hoofdlijnen de realisatie van een hotel-restaurant en museum met de mogelijkheid van wonen in het voormalige gemeentehuis en een stadsplein ten oosten hiervan, begrensd door winkels, zes appartementen boven de begane grond (1e bouwlaag) en 10 herenhuizen.

De ontwikkeling bestaat uit een gedifferentieerd woningbouwprogramma met appartementen en herenhuizen. Het accent ligt op woningen in het middeldure segment. Conform de bevolkingsprognose komen er zes woningen voor kleine huishoudens, ongeacht de leeftijd (starters, senioren). Appartementen voorzien in de behoefte aan gelijkvloers wonen. In de binnenstad van Medemblik is dit type woningen nog nauwelijks beschikbaar.

Reageren via facebook