12.8 C
Medemblik
22 oktober 2020 10:42
Medemblik Actueel.

Financiering verhuizing TV De Kaag nog niet rond

WERVERSHOOF – De gemeente Medemblik wil samen met TV De Kaag de tennisvereniging verhuizen van de huidige locatie naar de nieuwe locatie aan de westkant van Wervershoof waar ook de voet- en handbalvelden en de skeelerbaan liggen.

De gemeenteraad was eerst geen voorstander van de verhuizing van de tennisvereniging maar begin maart 2019 ging de gemeenteraad dan toch overstag en stemde zij in met de verhuizing op basis van de 60-40 regeling waardoor de verhuizing van TV De Kaag naar De Westrand een feit is.

Financiën nog niet rond

TV De Kaag moet 60% van de totale investering betalen, de gemeente Medemblik betaalt de overige 40%, een bedrag van 213.000 euro. Maar TV De Kaag heeft de financiën nog niet rond, het is wachten op het wel of niet doorgaan van een rijkssubsidie die TV De Kaag moet krijgen voor de verplaatsing van het tenniscentrum naar De Westrand.

Pas als deze rijkssubsidie rond is dan pas kan er definitief stappen worden genomen door de gemeenteraad om de bestemmingsplan te wijzigen en de verhuizing  in gang te zetten waarna de vrijgekomen gronden geschikt kan worden gemaakt voor woningbouw.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook