Dossier MaZ: Projectontwikkelaar en gemeente zijn eruit, bestemmingsplan is definitief

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft weer een bladzijde toegevoegd aan het steeds dikker wordende dossier ‘Medemblik aan Zee/Kop van de Nieuwstraat’. Na overleg met de projectleider is er een akkoord gesloten over de Koningsboom die bij het Stadhuis staat en door de gemeenteraad wil worden behouden, maar ook is er overeenstemming over de mogelijke plaatsing van ondergrondse containeropslag voor huisvuil.

Doordat de Koningsboom nu blijft behouden gaat dit wel ten koste van de hoeveelheid parkeerplaatsen, die zal met 2 gaan dalen van 80 naar 78, maar worden door de projectontwikkelaar gecompenseerd bij de Bonifaciuskerk.

Door deze gemaakte afspraken is het de gang naar de Raad van State die door de projectontwikkelaar was ingezet ingetrokken en is het bestemmingplan “Medemblik Kop Nieuwstraat” onherroepelijk en kan de projectontwikkelaar nu de omgevingsvergunning gaan aanvragen.

Reageren via facebook