14.4 C
Medemblik
24 mei 2020 20:41
Medemblik Actueel.

Duurzaam Ondernemen Award 2019 goed van start

MEDEMBLIK – Begin deze maand opende de inschrijving voor de Duurzaam Ondernemen Award. De wedstrijd is bedoeld om initiatieven op het gebied van duurzaam ondernemen zichtbaar te maken en te delen met mede-ondernemers. Het thema dit jaar is de verduurzaming van bedrijventerreinen. Deze week een kort interview met jurylid Caroline Beelen, winnaar van de Duurzaam Ondernemen Award 2018.

Caroline, je bent dit jaar een van de drie juryleden bij de Duurzaam Ondernemen Award. Vanuit welke achtergrond ben je in deze rol gestapt?

Caroline Beelen

Caroline: Ik ben vorig jaar getipt over het bestaan van deze verkiezing. Het thema was toen ‘circulair ondernemen’, en ik was op dat moment druk bezig mijn eigen onderneming op poten te zetten. Een eigen bedrijf kan veel tijd vragen, dus ik was erg blij dat iemand anders me attendeerde op de verkiezing. Ik won de award, iets waar ik zelf absoluut niet op had gerekend. Inmiddels ben ik mijn ‘prijs’ –publiciteit en kennismaking met bedrijven uit de regio – aan het inzetten.

Waar ga je als jurylid specifiek op letten?

Caroline: Ik vind duurzaam ondernemen iets wat je samen doet. Dus ik ga er vooral op letten of de deelnemers er echt voor open staan om ook buiten hun eigen bedrijf (of bedrijventerrein) zich in te zetten voor duurzaamheid. Daarnaast zoek ik naar mensen met een rol als aanjager of inspirator. Juist die rol kan veel betekenen voor de duurzaamheidsvisie van andere ondernemers.

Welke link heb je zelf met het verduurzamen van bedrijventerreinen?

Caroline: Mijn eigen bedrijf is nu nog aan huis. Toch puilt mijn magazijn al behoorlijk uit, dus wie weet vestig ik me binnenkort wel op het meest duurzame bedrijventerrein van Westfriesland!

Aanmeldprocedure
Ondernemers die zich inzetten voor het verduurzamen van hun bedrijventerrein kunnen zich tot en met 8 oktober 2019 aanmelden op duurzaammedemblik@medemblik.nl. Een (mede)ondernemer nomineren mag ook. De vakjury zal op 15 november –de dag van de ondernemer- de winnaar bekend maken. Naast de eretitel van Duurzame Ondernemer van het jaar kan de winnaar ook rekenen op flink wat publiciteit.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook