Medemblik Actueel.

Burgemeester Medemblik: Westfriese gemeenten moeten gezamenlijk optreden tegen lachgas

MEDEMBLIK – De burgemeester van Hoorn heeft een oproep gedaan aan de politiek in Den Haag om een landelijk verbod op het gebruik en verkoop van lachgas af te dwingen om zo de overlast te kunnen aanpakken.

Burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik zegt in een reactie over deze oproep: ,,Over het gebruik van lachgas is in de landelijke media de laatste tijd veel te doen. Ook in Medemblik worden we regelmatig geconfronteerd met de verkoop van lachgaspatronen. Het wordt steeds duidelijker dat het gebruik niet zonder gevaar is, voor de gebruiker zelf maar ook voor derden, bijvoorbeeld bij deelname in het verkeer. Het is belangrijk dat er op landelijk niveau duidelijkheid komt hoe we hiermee om moeten gaan. Zodat wij als gemeente hiernaar kunnen handhaven. Op niveau van de driehoek Westfriesland (burgemeesters, politie en het OM) gaan we eerst  hierover een gezamenlijke lijn bepalen.”

Strenge controle tijdens kermis Hoorn

In Hoorn is de kermis gaande en de burgemeester van Hoorn heeft een algeheel verbod op gebruik en verkoop van lachgas tijdens de kermis afgeroepen. De gemeente Hoorn heeft hiervoor een speciale verordening opgenomen in evenementenbeleid van de gemeente Hoorn.  Maar zegt de burgemeester zolang er geen overlast is kunnen wij niet veel doen, daarom roept de burgemeester van Hoorn ook op om met strenge regels te komen .

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook