Bart Mol aan de start bij het NK voor clubs

WERVERSHOOF – Marathonschaatser Bart Mol heeft toegezegd aan de start te verschijnen bij het NK voor clubs. Bart Mol komt uit voor STG Koggenland en is 1 van de vier schaatsers die op de affiche prijken voor dit officieuze kampioenschap.

Afgelopen schaatsseizoen werd het kampioenschap voor het eerst verreden en dat bleek een succes te zijn daarom heeft de organisatie van het NK Clubs besloten om ook in 2019 een NK voor clubs te organiseren.

Gedurende het schaatsseizoen zullen er steeds meer rijders/sters aan lijst van deelnemers worden toegevoegd. Per categorie, junior of senior, wordt er een ranglijst opgesteld van clubs en met deze ranglijst zullen de veertien beste clubs worden aangewezen voor deelname aan het NK Club op zaterdag 5 oktober in het Thialf Heerenveen.

Het NK Clubs is een idee van schaatstrainer Sicco Janmaat van TeamLottoNL-Jumbo en hij zegt over het NK Clubs: „Als junior in Thialf rijden en ook nog teamgenoot zijn van Sven Kramer of Ireen Wüst, omdat ze lid zijn van dezelfde ijsclub, dat moet toch geweldig zijn?” Die droom schotelt Sicco Janmaat de leden van de lokale ijsverenigingen voor. Hij hoopt dat het de clubs een impuls geeft in werkwijze, maar ook in ledenaantallen. Janmaat: „Steeds minder kids worden lid van een vereniging. Als we daar nu wat aan doen kunnen we Nederland op niveau houden als schaatsland“.

De KNSB en ijsstadion Thialf in Heerenveen omarmden zonder voorbehoud het plan dat Janmaat ze voorlegde. Dat maakte de weg vrij om in no-time een toernooi te organiseren dat alles in zich heeft om Hollandse schaatsfolklore te worden. Nog voor hij groen licht kreeg van schaatsbond stelde Janmaat een organisatiecomité samen van mede-pioniers. Zonder grote fondsen, maar mét de toezegging van grote namen als Jan Smeekens en Irene Schouten kreeg het toernooi snel vorm.(Bron: NK Clubs)

[signoff]

Reageren via facebook