Column: Fysiotherapie in 2019

MEDEMBLIK – Fysiotherapie wordt sinds 1 januari 2004 voor het grootste deel uit de aanvullende verzekeringen vergoed. Dit geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Voor kinderen en chronische patiënten zijn andere regels ingesteld.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts of specialist?

  • Nee, voor behandelingen fysiotherapie heeft u sinds 1 januari 2006 geen verwijzing van een arts meer nodig. U kunt direct bellen voor een afspraak.
  • Voor een chronische verwijzing is er wel een verwijzing van huisarts of specialist nodig.

Bij welke zorgverzekeraar kan ik mij het beste verzekeren voor Fysiotherapie?

Het genootschap voor Fysiotherapie bekijkt elk jaar alle zorgverzekeringen.

Dit jaar konden zij (slechts) 17 aanvullende polissen vinden die leveren wat zij beloven. Dat betekent dat de betreffende verzekeraar voor deze polissen geen medische selectie hanteert (u wordt dus toegelaten zonder dat naar uw gezondheid wordt gekeken), dat u zelf mag bepalen naar welke zorgverlener u gaat (keuzevrijheid) en dat deze verzekeraar geen behandelindex hanteert. De behandelindex is een instrument van de zorgverzekeraar die maakt dat een fysiotherapeut niet meer behandelingen dan een bepaald gemiddeld aantal voor een klacht mag geven. Dat betekent dat uw fysiotherapeut soms de behandeling moet staken, terwijl u voor meer behandelingen verzekerd bent. Deze lijst van zorgverzekeraars kunt u vinden op www.defysiotherapeut.com

Een betrekkelijk nieuw concept in plaats van een aanvullende verzekering wat vooral geschikt is voor jonge sporters is IXzorg. Het is een soort ongevallenverzekering voor fysiotherapie bij ongevallen/ernstige blessures met een inleg per maand. Kijk op onze website voor meer informatie.

FysiotherapieMedemblik heeft voor 2019 een contract met alle zorgverzekeraars! 

Meer informatie vindt u op onze website www.fysiotherapiemedemblik.nl

[signoff]

Reageren via facebook