‘Top in de Kop’weekend

REGIO – Aanstaande zaterdag en zondag kunnen er weer tuinen bezichtigd worden tijdens het “Top in de Kop”weekend. Op Wieringen zijn dat de Waddentuun, de Zonnehoek en Achter de Waddendijk.

Op zondag 21 juli komt Gea Kort van Gea’s bloemsieraden exposeren in de ‘Waddentuun’. Haar sieraden zijn een unieke combinatie van gedroogde bloem, zilver en kunsthars. Zie ook www.geabloemsieraden.nl. In de tuin vindt u verschillende mooie hoekjes en tevens een Wad-Wall, een muurschildering van Wieringen gezien vanaf het wad.

In de “Zonnehoek” kunt u de tomaten bekijken die op een zeer eenvoudige manier zonder broeikas groeien en toch een uitstekend resultaat laten zien. Hoe doe je dat? Laat je verrassen door het kleurenpalet geel, rood, oranje, bruin en gebroken wit in een speciale border. Voor elke bezoeker is er een gratis zakje zaden beschikbaar en natuurlijk koffie/thee onder de druivenranken.

In ‘Achter de Waddendijk is zondag 21 juli een tuinvogelconsulent van Vogelbescherming Nederland aanwezig. Zij kan u adviezen geven over hoe u uw tuin vogelvriendelijk in kunt richten.

Daarnaast is Rein Veldboer in zijn atelier aan het werk aan de baard van de molen ‘De Onderneming ‘ uit Hippolytushoef. Jaartal en naam worden met hamer en beitel verdiept in het hout gekapt.

Aquarellen van Annette Gaijaard zijn gepubliceerd in de zomereditie van ‘De Tuin in vier seizoenen’. Ook deze zijn te zien in het atelier.

[signoff]

Reageren via facebook