Bente Kerkhoff vice-wereldkampioene puntenkoers

OOSTWOUD/BARCELONA – Alles leek er op dat ze vierde zou gaan worden op de puntenkoers, maar soms moet je gewoon even dat beetje mazzel hebben waardoor je toch nog als tweede over de finish komt.

Direct aan de start van de 50 ronden durende puntenrace was er al een grote valpartij die zowel Bente Kerkhoff als Ramona Westerhuis (Blokker) wisten te ontwijken waarna het toch zoals altijd de Colombianen en Zuid-Koreanen waren die de wedstrijd dicteren. Beide Nederlandse inline-skaters keken vooral de aap uit de boom en wachten hun kansen af.

Bente vond het halverwege de race wel genoeg en ging er vandoor op zoek naar een ronde voorsprong, dat lukte net niet maar pakte wel twee keer de volle mep punten. Direct nadat ze weer was ingelopen werd de wedstrijd hard gemaakt en moesten velen afhaken waaronder ook met nog 12 ronden te gaan de uit Blokker afkomstige Ramona Westerhuis.

In de slotfase leek het erop dat Bente de vierde plaats zo gaan pakken, de Colombianen waren gewoon te sterk maar twee valpartijen schakelden twee grote kanshebsters uit en pakte Bente Kerkhoff achter Maria Jose Quiroz Alfonso die haar met enkele centimeters wist te verslaan op de finishlijn waardoor het nog even duurde voor de officiële uitslag bekend werd gemaakt. Toen die kwam bleek Bente Kerkhoff dus de nr. 2 te zijn geworden in dit supersterk veld.

Tegen Schaatsen.nl zei Bente: “Ik wist niet dat zij gevallen waren”, vertelt Kerkhoff. “Voordat we de laatste ronde ingingen, had ik een blik geworpen op het bord en zag ik dat vierde stond. Ik dacht alleen maar: ik wil op het podium dus volle bak rijden.

[signoff]

Reageren via facebook