Schaatsen: Pim Schipper moet vandaag vol aan de bak tijdens de Wold Cup in Stavanger

MEDEMBLIK – Medemblikker Pim Schipper staat vanmiddag aan de start op de 1000m tijdens de tweede World Cup wedstrijden in het Noorse Stavanger. Pim Schipper probeert zich via de vier world Cup wedstrijden waar hij zich voor heeft geplaatst een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

Samen met Kai Verbij, Kjed Nuis, Koen Verweij en Thomas Krol is Schipper 1 van de kanshebbers voor een medaille op deze afstand, maar makkelijk zal het niet voor Pim Schipper gaan worden. Tijdens de vorige World Cup wedstrijden in Heerenveen wisten de Nederlandse schaatsers de winst niet naar zich toe te trekken, de zege ging in een nieuw wereldrecord voor laaglandbanen naar een Rus.

Pim Schipper is niet de enige inwoner van de gemeente Medemblik die aan de start staat tijdens deze World Cup wedstrijden, Irene en Simon Schouten staan zondag aan de start voor respectievelijk de 5000 meter bij de dames waar Irene Schouten zeker één van de kanshebbers op een medaille is en broer Simon Schouten start op de 10.000 meter.

Reageren via facebook